fbpx
Сьогодні
21:55 13 Січ 2021

З ДФС звільнився підозрюваний у хабарництві посадовець, Мельник повідомив деталі

Підозрюваний у вимаганні 66 млн гривень хабара податківець Сергій Лебедко вже не працює в Державній фіскальної службі. Голова ДФС Вадим Мельник повідомив, що ще у вівторок, 12 січня, підписав заяву про звільнення Лебедка.

На своїй сторінці у Facebook 13 січня Мельник повідомив, що після співбесіди з Лебедком той подав рапорт про звільнення за власним бажанням.

Очільник ДФС підкреслив, що на посаду в.о. голови Офісу великих платників податків Лебедка призначив колишній керівник ДФС Сергій Солодченко у вересні минулого року. А вже в листопаді Кабмін звільнив Солодченка.

«Щоб уникнути подібних прецедентів у майбутньому, одними з перших кроків, які я зробив після свого призначення, були доопрацювання та затвердження нового штатного розпису служби. Зараз цей документ знаходиться на підписі в Міністерстві фінансів України. Його затвердження дасть можливість не лише оптимізувати структуру і роботу ДФС, а й максимально якісно провести кадрове оновлення», – додав Мельник.

Напередодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що підозрюваний у вимаганні та отриманні 66 млн хабара податківець Сергій Лебедко знову працює в ДФС і керує Офісом великих платників податків.

У 2017 році Лебедка, який тоді очолював Управління внутрішньої безпеки ДФС, затримала СБУ при отриманні хабара. За даними слідства, він вимагав у великого підприємства 66 млн гривень хабара за відшкодування ПДВ. Справа все ще розглядається в суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: