fbpx
Сьогодні
20:56 13 Січ 2021

Папа Франциск зробив щеплення від коронавірусної хвороби

Фото Reuters

Папа Римський Франциск сьогодні, 13 січня, зробив щеплення від коронавірусної хвороби на території Ватикану.

Про це повідомляє італійська агенція AGI.

Папа Франциск отримав вакцину проти коронавірусу у спеціально підготовленому для цього залі імені Папи Павла VI.

Водночас офіційно наразі з Ватикану надійшло лише одне повідомлення про початок кампанії вакцинації.

«Кампанія вакцинації проти COVID-19 розпочалася сьогодні (13 січня — ред.) вранці в атріумі залу Павла VI», — заявив директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні.

Там вказано, що кампанія повністю добровільна. Наразі неповнолітні не проходять вакцинацію, оскільки дослідження вакцини за участю цієї вікової групи ще не проводилися.

Раніше Папа Римський Франциск закликав усіх зробити щеплення від COVID-19, щоб «захистити не тільки своє життя, але й життя оточення».

«Я вважаю, що це етично, що кожен має отримати вакцину», — наголосив він.

Чи хворів він коронавірусом?

Від початку епідемії коронавірусу в Італії час від часу з'являлися підозри, що Франциск, який перебуває в групі ризику, також може захворіти на COVID-19. Хворобу виявляли й в його найближчого оточення, пише Громадське. 

Утім, Ватикан увесь цей час стверджував, що Папа Римський не заразився коронавірусом. Водночас через карантин церква пішла на безпрецедентні кроки й організовувала проповіді за допомогою онлайн-трансляції, а також дозволила дистанційно відпускати гріхи. А сам Франциск майже не залишав своєї резиденції — хіба що за рідкісними винятками.

У квітні Папа Римський заявив, що пандемія коронавірусу є однією з відповідей природи на те, що люди нехтували екологічною кризою.

Ватикан і «морально прийнятні» вакцини

У Ватикані наприкінці грудня 2020 року назвали використання вакцини від коронавірусу «морально прийнятним», навіть якщо для її розробки застосовували клітини, що походять із тканин, отриманих минулого століття під час проведення двох абортів. Таку позицію пояснили відсутністю альтернативного доступу до «етично бездоганних» вакцин.

Про використання цих клітин згадували багато противників вакцинації та релігійні групи. Багато вірян звернулися до церкви за поясненням, чи буде щеплення такими вакцинами морально прийнятним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: