fbpx
Сьогодні
16:07 12 Січ 2021

Зеленський запросив Ілона Маска відвідати музей космонавтики імені Корольова

Президент України Володимир Зеленський запросив американського бізнесмена, засновника космічної компанії SpaceX Ілона Маска відвідати музей космонавтики імені Сергія Корольова, розташований у Житомирі.

"Сьогодні день народження великого українського вченого, ракетобудівника і конструктора космічних кораблів Сергія Корольова. Справді, він був одним із найкращих. Хочу запросити його давнього прихильника Ілона Маска в Україну, подивитися Музей космонавтики Сергія Корольова", – написав Зеленський у Twitter, коментуючи повідомлення Маска про спілкування з сім'єю Корольова.

Україна виграла новий батл в Twitter у Росії — ті спробували приписати собі заслуги ракетного інженера Сергія Корольова

Аккаунт Росії в Twitter вирішив відзначити день народження Сергія Корольова, українського радянського вченого, що вважається одним з основоположників практичної космонавтики.

Росіяни вирішили приписати собі заслуги українця, написавши, що Корольова називають батьком польотів в космос і завдяки йому Юрій Гагарін зміг відправитися до зірок, а СРСР — побудувати свої ракети. Пізніше на цей твіт відповів аккаунт України.

Довідка: Музей космонавтики ім. Корольова відкрився в Житомирі в 1970 році в будинку, в якому конструктор провів своє дитинство. В експозиції представлені особисті речі й документи родини Корольових, зокрема, надані музею матір'ю, дружиною і дочкою конструктора, а також його друзями й колегами. У 1991 році було відкрито другу частину музею – винесено в спеціальну будівлю експозицію "Космос", в якій представлено колекцію зразків космічної техніки, обладнання і спорядження космонавтів, спускний апарат космічного корабля "Союз-27", виставковий зразок космічного корабля "Союз", макети космічних апаратів у натуральну величину і 9 міліграм місячного ґрунту.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Зеленський надав статус національного Музею космонавтики ім. Корольова в Житомирі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: