fbpx
Сьогодні
15:22 12 Січ 2021

Зеленський каже, що ЄС має сприяти постачанню вакцин у країни "Східного партнерства"

Президент Володимир Зеленський наполягає, що Європейський Союз має приділяти підвищену увагу країнам ініціативи «Східне партнерство» у питаннях спільних закупівель та постачання вакцин проти COVID-19.

Про це він сказав після підписання з Президентом Республіки Молдови Маєю Санду двосторонніх документів у Києві.

«Оскільки сьогодні для усіх країн ініціативи ЄС «Східне партнерство», зокрема України та Молдови, є принципово важливим отримання вакцин, ми докладно обговорили це питання з пані Санду. Вважаю, що країнам «Східного партнерства» має приділятися підвищена увага державами ЄС у питаннях спільних процедур закупівлі та прискорення постачання вакцин», – сказав Зеленський.

Майя Санду зауважила, що Україна та Молдова висловилися за посилення діалогу у Східному партнерстві, зокрема в межах Саміту цієї ініціативи, який відбудеться цьогоріч.

«Східне партнерство» – зовнішньополітична ініціатива Європейського Союзу, яка поширюється на 28 держав-членів ЄС та шість східноєвропейських сусідів ЄС – Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну.

Ініціативу започатковано 7 травня 2009 р. з метою поглиблення співпраці держав Східної Європи і Південного Кавказу з ЄС та оновлення договірно-правової бази відносин шляхом заміни угод про партнерство та співробітництво на угоди про асоціацію, створення поглиблених та всеохоплюючих зон вільної торгівлі, лібералізацію візового режиму між ЄС та країнами-партнерами. «Східне партнерство» ґрунтується на двосторонньому співробітництві Європейського Союзу з державами-партнерами та багатосторонній взаємодії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: