fbpx
Сьогодні
21:57 12 Січ 2021

Уже завтра на Україну чекає сніг і морози

Фото Reuters

У ніч на 13 січня в Україну прийде циклон, який ускладнить погодні умови: спершу в південних та східних областях, а потім і в решті країни різко знизиться температура й почне випадати мокрий сніг.

Про це пише hromadske, з посиланням на дані метеорологів.

13 січня негода накриє Сумську, Полтавську, Дніпропетровську, Херсонську та Запорозьку області: сильний сніг (висота покриву 5-15 см), пориви вітру 15-20 м/с, ожеледицю та хуртовини. У Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях варто чекати на мокрий сніг і ожеледь.

У західних областях також може випасти сніг, але оскільки циклон на той час ще туди не дійде, десь температура повітря буде навіть плюсова, а тому сніг буде мокрим, уточнює метеорологиня Наталка Діденко.

У Києві в ніч на 13 січня також може випасти сніг, а температура коливатиметься від 2-4°С морозу вночі до близько 1°С морозу вдень.

14 січня негода має припинитися, прогнозують в Українському гідрометцентрі. Але з того ж дня в Україну почне запливати повітряна маса арктичного походження. 15-16 січня по всій Україні прогнозують уночі до 12-18°С морозу, подекуди на півночі — до мінус 21°С, вдень — до 10-16°С морозу. Утримається холодна погода і 17-18 січня.

Не омине похолодання й киян: пік морозів припаде на 15-19 січня, додає Діденко: тоді вночі термометр показуватиме десь мінус 15-19°С.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: