fbpx
Сьогодні
18:52 12 Січ 2021

Кабмін має два плани щодо врегулювання "тарифної кризи"

Під час сьогоднішньої зустрічі народних депутатів від фракції "Слуга народу" із прем'єром Денисом Шмигалем, в. о. міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК "Нафтогаз" Андрієм Коболєвим було представлено два плани виходу з "тарифної кризи".

Про це пише УНН із посиланням на слова народного депутата України від фракції "Слуга народу" Олександр Качура.

"Ми надали уряду ще два дні, щоб вони прокомунікували між НКРЕКП, "Нафтогазом", Вітренком, Шмигалем та головою профільного комітету ВР Герусом, якого раніше чомусь не запрошували на цю зустріч. Зараз о шостій годині (18:00 — ред.) буде ще професійна нарада проходити", – сказав нардеп.

За його словами, перша нарада — це більш про те, що турбує.

"Нам запропонували два варіанти виходу ситуації — Вітренка та Коболєва. Так, Коболєв запропонував, щоб "Нафтогаз" надавав населенню всі послуги, замість облгазів. І це буде дешевше, але це сумнівна, на мій та експертний погляд, ідея. І є другий варіант, який запропонував Вітренко — "кабмінівський". Тут основною ідеєю є встановлення максимальної маржинальності і державне регулювання. За словами очільника Міненерго конкуренція — це добре, але конкуренція є там, де є нормальне регулювання. Чекаємо невідкладного розв'язання питання. Моя особиста ціль це припинення підвищення тарифів", – зазначив Качура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: