fbpx
Сьогодні
22:53 12 Січ 2021

У "Голосі" підтримали можливість обрання постачальника газу

Завдяки ринку газу українці можуть обирати постачальників газу та вигідніші тарифи. Зараз працює понад 50 компаній-постачальників, і це спосіб ефективно боротися з монополією на ринку газу.

Таку думку висловила народна депутатка Інна Совсун, передає пресслужба партії "Голос".

"Ціна на газ зараз не регулюється, а визначається на ринку. Це значить, що громадяни можуть самостійно обрати, за якою ціною вони хочуть купувати газ. Це дієвий механізм боротьби з монополістом на ринку, адже через ринок газу він втрачає надприбутки. Різниця між постачальниками буває дуже значною — від 6,99 до 10,8 грн/м³", – вважає нардеп.

Однак у "Голосі" вважають, що влада провалила роз'яснювальну роботу з громадянами, як самостійно можна змінити постачальника газу. Тому частина українців досі не знає, як це зробити.

"Уряд не створив єдиний портал, звідки громадяни могли б дізнатися, як змінити постачальника. Тим паче, що змінити постачальника можна онлайн, і займає це 10-15 хвилин", – переконує Совсун.

Також у партії наголошують, що ті громадяни, що не можуть оплатити тарифи на газ, мають отримати доступні субсидії від держави.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: