fbpx
Сьогодні
16:08 11 Січ 2021

Укроборонпром почне передавати майно в оренду через електронні аукціони

Укроборонпром передаватиме надлишкове майно в оренду через електронні торги Prozorro.Продажі.

Про це заступник генерального директора "Укроборонпрому" по роботі з активами підприємств Мустафа Найєм написав у Facebook.

"Державний концерн "Укроборонпром" та Prozorro.Продажі підписали меморандум, умовами якого передбачається, що майно підприємств передаватиметься в оренду виключно внаслідок електронних торгів", – написав Найєм.

За його словами, підприємства Укроборонпрому володіють 7 441 об'єктом нерухомості загальною площею майже 9 млн кв. м., з яких близько 1,85 млн кв. м – надлишкове майно, яке вже не задіяне у виробничих процесах підприємств концерну, і може бути прозоро та відкрито передане в оренду.

Між тим, згідно з даними концерну, з 969 кримінальних проваджень, відкритих у сфері оборонно-промислового комплексу, близько 40% – щодо незаконного заволодіння державним майном. Крім того, дослідження аналітичного центру StateWatch показало, що понад 80% об'єктів здаються в оренду за цінами, нижче ринкових.

Відтак, задля підвищення прозорості та ефективності розпорядження надлишковими активами, Укроборонпром створив Реєстр нерухомого майна, доступного для оренди.

Найєм зазначив, що у реєстрі можна переглянути перелік об'єктів, доступних для оренди, їх детальний опис, технічний стан об'єкта, місцезнаходження, цільове призначення, термін оренди, контакти для зворотнього зв'язку.

Він додав, що підприємства знижуватимуть початкову вартість оренди на 15%, якщо аукціон не відбувся з першої спроби, ще на 15% – якщо з другої, та на 50% – під час третьої спроби через 30 днів.

"Усі виручені від оренди кошти спрямують на розвиток підприємств Концерну, яким ці об'єкти нерухомості належать, – на технічне переоснащення та модернізацію виробничих потужностей, виплату заборгованостей по зарплаті та спожитим комунальним послугам, у разі наявності таких", – зауважив Найєм.

Він також зазначив, що усі зацікавлені інвестори та громадськість матимуть рівний доступ до інформації про майно, яке передається в оренду, а також результатів електронних торгів. Водночас, до участі в конкурсах не допускатимуться фізичні або юридичні особи країни-агресора, які є бенефіціарами, керівниками чи власниками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: