fbpx
Сьогодні
15:02 11 Січ 2021

На Буковині, Прикарпатті, Закарпатті та Вінничині українці мітингують через підвищення тарифів

У Чернівецькій області обурені підняттям тарифів на комунальні послуги люди перекрили одразу дві траси національного значення – біля Хмельницької та Івано-Франківської областей.

Про це повідомила поліція Чернівецької області.

"Близько 30 людей перекрили трасу національного значення у селі Оршівці, що на межі Чернівецької та Івано-Франківської областей. Люди невдоволені підвищенням тарифів на комунальні послуги. З тієї ж причини перекрили іншу трасу національного значення у селі Атаки, що на межі Чернівецької та Хмельницької областей", – повідомили у патрульній поліції.

акція проти тарифів на Буковині

За словами поліцейських, протестувальники не пропускають жоден вид транспорту. На дорогах утворилися великі затори.

На місці пікетів працюють співробітники поліції, які слідкують за дотриманням порядку та за можливості відводять транспорт об'їзними шляхами.

Також в Івано-Франківську біля будівлі Івано-Франківськгазу понад півсотні людей вимагали зниження тарифів на газ. Про це пише «Суспільне-Карпати».

За інформацією місцевих ЗМІ, учасники протесту хотіли зустрітись із керівництвом «Івано-Франківськгаз» . Утім, їм повідомили, що на місці нікого немає. Відтак, протестувальники планують проводити свої акції щопонеділка.

акція на івано-франківщині

фото: Суспільне Карпати

Водночас, за повідомленням видання «Галицькі Гроші», проти підвищення комунальних тарифів на Прикарпатті на протест також вийшли мешканці Долини, які перекрили в'їзд у місто. Зазначається, що так само перекрили дорогу і в селі Голинь, біля Калуша.

акція у долині

На Вінниччині також проходить чотири акції протесту проти підвищення тарифів на енергоносії – у Жмеринці, Гайсині, Тульчині та Брацлаві містяни блокують автодороги.

Про це Укрінформу повідомили у поліції у Вінницькій області.

«Акції протесту проходять у чотирьох містах, – Жмеринці, Гайсині, Тульчині та Брацлаві. Сумарно в них бере участь понад 100 осіб. Люди протестують проти підвищення тарифів на газ та електроенергію. Вони улаштували обмеження руху на одній з міжнародних трас та вулицях населених пунктів», – повідомили в департаменті.

Тут зазначили, що наймасовіша акція проходить у м. Гайсин, де на акцію протесту вийшли близько 50 осіб.

У Жмеринці протестувальників удвічі менше, утім вони влаштували обмеження руху на міжнародній трасі М-21, рухаючись пішохідним переходом поблизу міста. З городянами зустрівся міський голова Анатолій Кушнір.

На місцях проведення акції громадський порядок забезпечують правоохоронці. Скрізь, де це можливо, вони забезпечили рух транспорту в об'їзд місць проведення акцій.

Крім цього, на Закарпатті біля міста Хуст на трасі Н-09 Мукачево-Рогатин сьогодні утворився кількагодинний затор — місцеві мешканці влаштували акцію протесту через підвищення тарифів на комунальні послуги.

Про це Укрінформу повідомила в Нацполіції Закарпатській області.

"Сьогодні на трасі Мукачево-Рогатин біля міста Хуст був ускладнений рух — через акцію протесту місцевих жителів, які виступали проти підвищення тарифів на газ та електроенергію. Через мітинг на трасі під Хустом утворилися кілометрові затори, утім, наразі рух трасою вже відновлений," – розповіла Дан.

За її словами, на місці чергували три екіпажі поліцейських, слідкували за дотриманням громадського порядку. Порушень зафіксовано не було, затриманих внаслідок акції протесту також немає.

Місцевий житель опублікував у мережі Фейсбук відео з дрону, на якому зафіксував акцію з перекриттям траси — на ньому видно затор на в'їзді до Хуста, що розтягнувся на кілька кілометрів.

Хуст, мирна Акція проти ціни на Газ та Електроенергію.

Posted by Феер Ярослав on Monday, January 11, 2021

З 1 січня в Україні виросли тарифи на газ та його транспортування, а також було скасовано пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: