fbpx
Сьогодні
14:25 10 Січ 2021

В Австрії через плагіат-скандал міністерка подала у відставку

Австрійська міністерка праці та у справах сім'ї Крістіне Ашбахер подала у відставку після звинувачень у плагіаті на її адресу.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Ашбахер, яка представляє Австрійську народну партію канцлера Себастіана Курца, відкинула звинувачення у плагіаті у своїх наукових працях. Водночас вона заявила, що йде у відставку "задля захисту своєї сім'ї".

Відставці передували звинувачення експерта Стефана Вебера, який відомий в Австрії як "мисливець за плагіатом". Він звинуватив Ашбахер в тому, що вона скопіювала як мінімум п'яту частину тексту своєї докторської дисертації з інших джерел без належного маркування.

Міністр захистила наукову роботу в Технічному університеті Братислави в травні минулого року. Стверджується, що для своєї дисертації "Розробка стилю керівництва для інноваційних компаній" Ашбахер переклала з англійської статтю з журналу Forbes.

Вебер також заявляв, що дипломна робота Ашбахер, написана у 2006 році в університеті Вінер-Нойштадту, містила плагіат, неправдиві цитати і продемонструвала недостатнє знання німецької мови.

Ашбахер заявила, що написала свою дисертацію і дипломну роботу "в міру своїх знань і переконань", та відкинула всі звинувачення.

Канцлер Австрії оголосив, що представить кандидатуру на заміну Ашбахер у понеділок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: