fbpx
Сьогодні
16:52 10 Січ 2021

У київському метро розповіли, як працює Бюро знахідок

У КП "Київський метрополітен" працює Бюро знахідок. Упродовж 2020 року сюди потрапило понад 180 предметів. Серед знахідок — сукня, самокат, дитячі наплічники.

Про це пише DreamKyiv.

За роки роботи Бюро траплялось різне: кілька років тому літній чоловік залишив на станції метро Шулявська сумку зі 120 000 грн та кількома тисячами доларів, а в однієї пасажирки з кишені втекли кілька зовсім маленьких черепашок — їх, на жаль, знайти не вдалось. А одного дня в метро знайшли фотоісторію невідомої сім'ї. Найстаріші фотографії датовані 1904 роком.

Кожну знахідку тут оформлюють офіційно: складають акт у двох примірниках, описують та візують виявлений предмет.

Документи, знайдені на станціях, передають працівникам правоохоронних органів. Тому, якщо шукаєте загублений паспорт, зверніться до поліції.

Кожен день зберігання знахідки коштує 10 грн 2 коп. Якщо після 6 місяців зберігання ніхто не забирає загублений предмет, податковий інспектор відправляє їх на продаж. Отримані за продаж кошти йдуть на рахунок метрополітену. Предмети, що не мають цінності, знищують.

Щоб повернути свою згубу, детально опишіть її — наприклад, назвіть суму, що була в гаманці.

‼ Якщо ви знайшли будь-яку сумку/пакет в метро, не досліджуйте вміст самостійно з міркувань власної безпеки — зверніться до працівників метрополітену чи правоохоронців.

📌 Де знайти Бюро: в підземному переході поряд зі станцією метро «Нивки».
📌 Режим роботи: в будні дні з 8:00 до 17:00, у п`ятницю — з 8:00 до 15:45, субота-неділя — вихідні. Обідня перерва з 12:00 до 12:45.
📌 Телефон для довідок: (044) 238 43 13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: