fbpx
Сьогодні
09:56 10 Січ 2021

Пенс вважає, що Трамп може створити загрозу для США, якщо здійснити щодо нього процедуру імпічменту, - CNN

Фото: Reuters

Чинний віцепрезидент США Майкл Пенс стурбований тим, що у випадку навіть успішної процедури імпічменту президент США Дональд Трамп може здійснити дії, що створять небезпеку для американської нації.

Про це пише CNN із посиланням на власні джерела, які наближені до Пенса.

"Джерело сказало, що в команді Пенса існує певна стурбованість з приводу ризиків застосування 25-ї поправки або навіть процесу імпічменту, оскільки Трамп може вчинити якісь необдумані дії, що можуть створити небезпеку для нації", – зазначається в повідомленні.

Однак, якщо поведінка Трампа на займаній посаді "стане ще менш передбачуваною", Пенсу доведеться вдатися до поправки і прийняти на себе обов'язки глави держави.

Відповідно до 25-ї поправки, віце-президент займає посаду голови держави в разі дострокового припинення повноважень президента, його недієздатності. Ця поправка жодного разу не застосовувалася з моменту її прийняття в 1967 році.

За інсайдерською інформацією також відомо, що Дональд Трамп продовжує гніватися на віцепрезидента, а Майкл Пенс розчарований і засмучений діями Трампа.

"Пенс нарешті побачив мстивість президента", – заявило одне із джерел.

Нагадаємо, спікер палати представників США Ненсі Пелосі закликала до негайного усунення діючого президента Дональда Трампа з посади за допомогою прийняття 25-ї поправки Конституції.

За інформацією у ЗМІ, демократи готують опублікувати статті імпічменту Трампу вже на цей понеділок.

Раніше 6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу США, де влаштували погром.

В Капітолії того дня почалося засідання Конгресу, де повинні були підрахувати голоси колегії вибірників і затвердити обраного президента – демократа Джо Байдена. Однак у зв'язку із запереченнями республіканців засідання Конгресу було перерване.

Як повідомлялося, Байден відреагував на заворушення в Капітолії, а Трамп записав звернення до своїх прихильників.

Поліція змогла зачистити Капітолій, а в результаті сутичок постраждало понад 30 осіб, а ще 4 було убито.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: