fbpx
Сьогодні
09:40 10 Січ 2021

Макар заявив, що має й інші плівки, окрім уже оприлюднених по справі Шеремета

фото: Суспільне

Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який раніше оприлюднив плівки, де згадується ім'я журналіста Павла Шеремета заявив, що має й інші записи, які доводять злочини білоруської влади.

Про це він заявив у інтерв'ю "Новая газета".

Він підтвердив, що має й інші записи і анонсував їх скоре оприлюднення.

"Пам'ятайте, на тому записі (на якому йдеться про Шеремета, – ред.) голова КДБ Зайцев каже: "Треба завдавати точкових ударів"? Так от, ми теж будемо завдавати свої точкові удари по режиму і оточенню Лукашенка", – сказав він.

Макар зауважив також, що входить до білоруського народного трибуналу, який готує матеріали про злочини білоруської влади щодо власних громадян. Їх вони готуються задля донесення до світової спільноти та "майбутнього суду".

"Ми збираємо не просто інформацію, а докази злочинів, скоєних режимом. Якщо повернутися до того, з чого ми почали – із запису розмови про плановані вбивства громадян Білорусі на території інших держав, – це акт державного тероризму", – стверджує Макар.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ще в 2012 році секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою Павла Шеремета, що було здійснено в 2016 році.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: