fbpx
Сьогодні
15:29 10 Січ 2021

Лукашенко хоче поновити діалог із Києвом

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий відновити діалог з владою України.

Про це пише DW, із посиланням на російські ЗМІ.

Лукашенко заявив, що не тримає зла на президента України Володимира Зеленського, а його негативні висловлювання у бік самопроголошеного президента Білорусі пов'язує з "молодістю" політика.

"По молодості десь щось сказав. Утім, це ж не означає, що ти весь час повинен на нього дивитися, розуміючи, що відбувається, і на нього ображатися або злитися", – сказав Лукашенко.

Також Олександр Лукашенко прокоментував заяви України, у яких офіційний Київ слід за США та ЄС не визнав результати президентських виборів у Білорусі. "Вони (влада України – ред.) заявили, але стосунки у нас добрі, український народ до білорусів ставиться дуже добре, ми до них – ще краще", – сказав Лукашенко.

Він додав, що економічне співробітництво між Білоруссю і Україною продовжує розвиватися. "Тобто, ми базис не зруйнували і не руйнуємо. І навіть якщо потрібно десь чогось для Росії і для України, ми стаємо і в економіці посередниками", – стверджує Лукашенко.

При цьому він визнав, що політичні відносини між Києвом і Мінськом практично заморожені. "Заклякли поки на цьому етапі, ми не маємо контактів жодних, крім посольств", – сказав правитель Білорусі.

Водночас Лукашенко стверджує, що готовий відновити контакти із Зеленським. "Я б косо на нього не дивився, – сказав він. – Поблажливо, косо, з презирством – ніколи. Молода людина, молодий президент. Людина, яка може навчитися, я думаю. Я впевнений в цьому, він же здорова, нормальна людина", – цитує його ТАСС.

Також Лукашенко висловив думку, що ініціативу для відновлення відносин має проявити українська сторона, а в разі зустрічі з Зеленським він би відповів на питання, які той би міг поставити йому: "Я би відповідав, і може бути, якась розмова б зав'язався".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: