fbpx
Сьогодні
12:24 09 Січ 2021

Японці розробили систему, яка розпізнає людей, навіть якщо вони в масках

Японська компанія NEC, що розробляє системи розпізнавання людей, запустила систему, яка може ідентифікувати особу, навіть якщо вона у масці.

Про це пише BBC.

Система аналізує неприкриті частини обличчя, такі як очі. Як заявляють у NEC, перевірка займає менше однієї секунди, а точність системи — 99,9%.

Помічник менеджера підрозділу цифрових платформ NEC Шинья Такашима розповідає, що технологія може допомогти людям уникнути контакту з поверхнями в різних ситуаціях.

За його словами, систему створили, оскільки "потреби зросли ще більше через ситуацію з коронавірусом".

Згідно зі звітом Національного інституту стандартів і технологій, до пандемії алгоритми розпізнавання людей не могли ідентифікувати 20-50% зображень облич в масках. Але до кінця 2020 року через пандемію сталося значне покращення точності.

Технології японської компанії використовує зокрема поліція Лондона для порівняння осіб в натовпі з особами зі списку спостереження. Серед інших клієнтів — авіакомпанії Lufthansa і Swiss International Airlines. Також NEC випробовує систему автоматичних платежів в Токіо.

BBC зазначає, що вже раніше поряд з проблемою вторгнення у приватне життя виникали питання, наскільки добре системи розпізнавання облич ідентифікують темніші відтінки шкіри.

У серпні використання таких систем поліцією Уельсу було визнано незаконним у справі, порушеній борцем за громадянські права.

А в США великі технологічні компанії, зокрема Amazon, нині призупинили використання програмного забезпечення для розпізнавання людей, які використовували поліцейські. Вони дали законодавцям час подумати, як слід використовувати такі системи.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: