fbpx
Сьогодні
16:28 09 Січ 2021

Велика Британія готує до запуску потяги на біогазі

Велика Британія планує запустити потяги, що працюють на людських відходах і викинутих харчових продуктах.

Проект реалізує компанія Ultra Light Rail Partners з Вустера у рамках планів поетапної відмови від брудних дизельних двигунів, передає dailymail.co.uk.

Інженери розробили для залізниці вагон на біогазі "BioUltra", який буде перевозити 120 пасажирів зі швидкістю до 50 миль на годину. Він також матиме антивірусні функції, включаючи ультрафіолетове випромінювання та мідні поверхні.

При максимальній швидкості 50 миль на годину вагон довжиною 66 футів (20 м) перетворить біометан в електричну енергію, яка зарядить батареї поїзда і приведе в рух його двигуни.

На відміну від дизельних двигунів, рухомий склад, що працює на біометані, не буде виділяти токсичний діоксид азоту.

"Біометан найбільш екологічно чисте паливо, – сказав технічний директор Ultra Light Rail Partners Крістофер Малтін. – Поєднання біометану як палива і відсутності будь-яких твердих частинок від деградації шин або стирання доріг призведе до створення найчистішого виду громадського транспорту, як з точки зору якості повітря, так і з точки зору зміни клімату".

Поїзд курсуватиме по рейках звичайної колії, але завдяки своїй легкій конструкції всього близько 20 тонн, що становить менше половини типового дизельного вагона, менше зношуватиме рейки, що допоможе знизити витрати на технічне обслуговування мережі.

Ємність баків BioUltra дозволить йому долати близько 2000 миль між заправними станціями.

Поїзд BioUltra зможе замінити забруднюючі навколишнє середовище, галасливі і малоефективні дизельні вагони на тих невеликих гілках, які не були електрифіковані.

Розробка підтримується грантом у розмірі 60 000 фунтів стерлінгів від Innovate UK, урядового позавідомчого агентства з фінансування досліджень.

Це вже другий подібний грант, який отримала команда. Попередній – 350 000 фунтів стерлінгів – був використаний для побудови меншого, 60-місцевого вагона на початку цього року.

Цей демонстраційний "міні-поїзд" – довжиною близько 33 футів (10 м) і вагою близько 12 тонн – був запущений у липні на випробувальному полігоні Motorail в Лонг-Марстоні.

На тлі планів поетапної відмови від брудних дизельних двигунів потяги, що працюють на газі, виготовленому з відходів життєдіяльності людини та тварин, а також викинутих продуктів харчування, можуть приєднатися до рухомого складу британських залізниць.

Британський уряд заснував фонд у розмірі 500 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб скасувати закриття 2363 залізничних станції і 5000 миль шляху ініційовані у 60-70-х роках тодішнім головою британських залізниць Річардом Бічінгом, і знову підключити міста по всій Великобританії до національної залізничної мережі.

У той час як громадська реакція призвела до порятунку ряду ліній, близько третини британської залізничної мережі було виведено з експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: