fbpx
Сьогодні
11:56 09 Січ 2021

У МОЗ пояснили, чому на період локдауну не можна купити іграшки та шкарпетки

фото з фейсбуку dtp.kiev.ua

На час локдауна в Україні іграшки та одяг заборонили продавати в магазинах аби скоротити число покупців і контактів між ними.

Таке пояснення дав очільник міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу.

"Ні, COVID не розповсюджується активніше на іграшках, шкарпетках чи батарейках, у порівнянні з кормами для тварин чи насінням. Логіка тут зовсім в іншому і вона абсолютно очевидна, вона ґрунтується на законах епідеміології", – стверджує він.

Він навів приклад того, що з 100 відвідувачів супермаркету тільки 40 йдуть за продуктами або засобами гігієни. Таким чином, заборона на продаж побутової техніки, одягу та іграшок відразу значно скоротить кількість контактів, оскільки такі товари будуть більше купувати через інтернет.

"Якщо ми забороняємо реалізацію певних товарів у приміщенні магазину, то люди, яким вони необхідні, замовляють їх через інтернет-магазин і не будуть контактувати з іншими, наражаючи на небезпеку інфікуватися. Тобто зі ста людей, які могли бути в супермаркеті і контактувати між собою, в супермаркеті буде лише 40. Імовірність того, що вони інфікуються або інфікують оточуючих, зменшується просто в рази", – стверджує міністр.

Степанов також навів приклад, що люди, які хочуть купити дитині іграшку і не мають потреби йти по продукти харчування, не підуть по іграшку в супермаркет під час посиленого карантину, а дочекаються його завершення або замовлять товар через інтернет.

Він також наголосив, що цигарки і батарейки можна купити в кіосках, робота яких не заборонена, оскільки вони не проводять приймання відвідувачів.

Міністр зазначив, що, якби зараз не було введено посиленого карантину, вже за кілька тижнів довелося б вводити "дійсно більш жорсткий карантин із повною забороною деяких речей в країні, в тому числі посиленням карантинних заходів на вулицях".

Нагадаємо, що відучора в Україні почав діяти зимовий карантин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: