fbpx
Сьогодні
13:06 09 Січ 2021

Степанов про "карантин зимових канікул": Це не локдаун

Фото Reuters

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні з 8 січня введено не локдаун, а посилені карантинні обмеження.

Про це очільник МОЗ сказав на брифінгу в суботу.

"Минула перша доба, відколи в Україні запроваджені посилені карантинні обмеження. Хочу зазначити, що це не локдаун, як його зараз називають. Це жорсткий карантин. Локдаун має певні ознаки – це практично повна зупинка всіх бізнесів, усіх процесів у країні. Країни Європи зараз масово зачиняються саме на локдаун і суворі обмеження, які не дозволяють навіть виходити з домівок без попереднього запису. Однак лише в Україні карантинні обмеження сприймаються деякими так званими експертами, політичними діячами, деякими верствами населення як такий собі квест під назвою "обійти заборону", – наголосив Степанов.

За його словами, в жодній європейській країні не було "такої лояльності з боку влади і водночас такого нехтування і зневажання встановлених обмежень".

"В жодній країні так активно не точилися обговорення щодо доцільності дій влади під час пандемії", – зазначив міністр.

Він підкреслив, що нові карантинні обмеження були розроблені з урахуванням думки провідних українських лікарів-епідеміологів та інфекціоністів, а також з огляду на міжнародний досвід.

Нагадаємо, що відучора в Україні почав діяти зимовий карантин.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: