fbpx
Сьогодні
11:21 09 Січ 2021

Степанов підтвердив, що китайську вакцину проти COVID-19 будуть купувати через компанію, яку пов'язують з Богатирьовою

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підтвердив інформацію про те, що вакцину проти коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech будуть закуповувати через компанію "Лекхім", яку пов'язують з колишньою міністеркою охорони здоров'я Раїсою Богатирьовою.

Про це він сказав у інтерв'ю "Настоящее Время".

За його словами,  ідея "Лекхіму" у ролі посередника при закупівлі вакцини було ініціативою китайської сторони.

"Ми відразу заявили, це була умова, що компанія Sinovac Biotech, яка хотіла здійснювати поставку в Україну через це фармпідприємство, а це далеко не маленьке фармацевтичне підприємство, яке, наскільки я розумію, давно співпрацює з компанією Sinovac Biotech, і це була умова китайської сторони, що свою поставку вони будуть здійснювати через це підприємство. Тому з ними уклали договір. Далі з іншими виробниками укладуть договори, відповідно, відповідно про ті, чи інші обсягів вакцин", – зазначає міністр.

Окрім того, Степанов не бачить проблеми в тому, що закупівля буде здійснюватися саме через "Лекхім".

"Це українське фармпідприємство, яке випускає лікарські засоби, які використовуються на території України. Ви вирішили, що у нас є "негативний фон", тому що якась організація ("Пацієнти України" – ред.) щось там вигадала і заявила? Я навіть не розумію, на підставі чого він мене може бентежити", – заявляє Степанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: