fbpx
Сьогодні
22:28 09 Січ 2021

Міністр аграрної політики заявив, що референдум про продаж сільгоспземель іноземцям пройде в найближчі 3 роки

Фото: unsplash

Референдум з питання продажу землі сільськогосподарського призначення іноземцям буде проведено протягом найближчих трьох років.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita.

"Поки землі сільськогосподарського призначення будуть доступні для покупки тільки фізичним особам, які є громадянами України. Рішення про покупку земель сільськогосподарського призначення іноземцями буде прийнято на референдумі протягом наступних трьох років. А поки іноземним інвесторам залишилося те, що було — довгострокова оренда", – сказав міністр.

Він зазначив також, що на сьогодні є не так вже й багато польських інвесторів, які вкладають кошти в сільське господарство України.

"Це не той масштаб інвесторів, про який ми мріємо", — зазначив він.

Нагадаємо, що Кабмін 16 листопада ухвалив постанову, яка запускає механізм повноцінної передачі земель сільськогосподарського призначення всім без винятку об'єднаним територіальним громадам країни.

Загалом у користування ОТГ заплановано передати 2 млн га державних земель.

Держгеокадастр з кінця листопада до середини грудня 2020 року вже передав об'єднаним територіальним громадам 1,246 млн га земель сільськогосподарського призначення. Землю отримали 857 територіальних громад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: