fbpx
Сьогодні
Фото 15:45 09 Січ 2021

Мадрид завалило снігом: фото

Фото: AP Photo/Andrea Comas

Столицю Іспанії Мадрид через шторм «Філомена» у ніч із 8 на 9 січня накрив найсильніший за останні 40-50 років снігопад. У місті не працює громадський транспорт, не вивозять сміття, а мер Мадрида просить не виходити з дому без потреби.

Як пише EFE, через негоду аеропорт "Барахас" припинив свою роботу до кінця дня суботи, 9 січня.

У столиці Іспанії введений червоний рівень небезпеки.

Аеропорт «Барахас» тимчасово припинив роботу ввечері 8 січня та не працюватиме упродовж 9 січня. Також зупинене морське сполучення, скасовані чи затримані потяги.

Оператор Renfe призупинив продаж квитків з Мадрида в Аліканте, Валенсії, Кастельон, Мурсію і Картахени.

Сніг у Мадриді

Фото: theolivepress.es

Сніг у Мадриді

Фото: theolivepress.es

З метою безпеки в місті закриті фітнес-зали, університети, парки та інші громадські місця.

Як пише El Pais, загалом снігопад очікується у 36 іспанських провінціях із 50, наразі 10 провінцій вже постраждали від негоди.

Місцева влада повідомила, що у Мадриді через снігопад загинули дві людини. Один із них бездомний, який помер через переохолодження, інша — жінка, яка застрягла в автівці, яку змило в річку.

Зранку 9 січня військові розчищали дороги, щоб врятувати водіїв, які застрягли через негоду. Наразі евакуювали 112 автівок, ще сотні машин залишаються заблокованими. Крім того, у різних провінціях на дорогах застрягли тисячі далекобійників. Екстрені служби міста, в тому числі військовослужбовці, визволяють автомобілістів і просять проявити терпіння.

Як довго триватиме така погода?

За прогнозами синоптиків, снігопад триватиме на вихідних і після них. У Мадриді очікується, що випаде 20 сантиметрів снігу, а також буде хуртовина. У неділю, 10 січня, очікується, що погода погіршиться в Каталонії, Країні Басків, Арагоні — там очікуються зливи зі снігом.

Крім того, очікується, що у Мадриді до четверга температура повітря знизиться до -12 градусів за Цельсієм. Якщо температура справді буде такою, це буде рекорд. Поки найхолоднішим днем у Мадриді вважається 16 січня 1945 року — тоді було -10,11 градуса за Цельсієм.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: