fbpx
Сьогодні
13:26 09 Січ 2021

Кремль поверне Крим, якщо йому загрожуватиме розпад держави, - Чубаров

Голова кримськотатарського Меджлісу Рафат Чубаров вважає, що повернення українських територій можлива у випадку загрози для російської державності.

Про це він розповів у інтерв'ю Крим.Реалії.

Чубаров підкреслив, що наразі триває робота над "Кримською платформою", на якій мають бути продемонстровані реальні кроки до деокупації Криму.

"Крім заяв, повинні бути озвучені конкретні кроки, які будуть робитися цими державами (які братимуть участь у "Кримській платформі", – ред.), щоб російські війська дійсно покинули Крим. Треба зробити все, щоб "Кримська платформа" стала успішною і не закінчилася провалом", – наголошує Чубаров.

Серед діявих кроків він називає посилення санкцій на всіх міжнародних майданчиках, передусім ембарго на російські енергоносії. Окрім того, членам "Кримської платформи", на думку Чубарова, варто буде обмежити себе у взаємовідносинах з Росією.

"Я розумію, що це надзвичайно складно для окремих держав, що це пов 'язано з економічними втратами, але треба ж якось зупинити російську загрозу, яка розповзається над усім світом", – говорить він.

Голова Меджлісу також підтвердив, що наразі міністерства та відомства України продовжують працювати над стратегією деокупації Криму.

На питання, що може спровокувати залучення Росії до переговорів щодо деокупації Криму, Чубаров відповів наступне:

"Для кремлівських правителів повинна виникнути загроза більша, ніж перспектива втрати Криму. Тобто загроза повного колапсу російської економіки, яка загрожує розпадом російської держави. Це може змусити Кремль повернутися до норм міжнародного права і відповзти з окупованих територій. Мова йде не тільки про Крим – про Придністров'я, про частину території Грузії".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: