fbpx
Сьогодні
22:11 09 Січ 2021

Катастрофа літака МАУ: у США заявили, що Іран продовжує покривати винних

Фото CNN

Розслідування Ірану показало, що Корпус вартових ісламської революції збив літак Міжнародних авіаліній України в січні 2020 року, проте режим продовжує захищати винних.

Про це йдеться в заяві Держсекретаря США Майка Помпео, опублікованій пресслужбою Держдепу.

"Власне розслідування Ірану показало, що Корпус вартових ісламської революції (КВІР) збив літак двома ракетами класу "земля-повітря". Проте, рік по тому, члени КВІР досі не понесли відповідальності за загибель 176 ні в чому не винних пасажирів і членів екіпажу на борту. Замість цього впродовж всього цього тривалого розслідування режим продовжував захищати винних в КВІР. Ми з нетерпінням чекаємо того дня, коли іранська влада буде цінувати життя іранського народу з тим же завзяттям, з яким вони тепер покривають проступки своїх офіційних осіб", – заявив Помпео.

Держсекретар США підкреслив, що американський народ вшановує пам'ять пасажирів і членів екіпажу рейсу PS752.

"Сполучені Штати разом з урядами України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану віддають данину поваги і закликають до справедливості щодо жертв цієї жахливої ​​трагедії… Ми бажаємо миру і сил сім'ям і близьким загиблих і знову висловлюємо співчуття тим, хто продовжує сумувати про свою втрату", – сказано в заяві держсекретаря США.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що не виключає можливість перекваліфікації справи про катастрофу МАУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: