fbpx
Сьогодні
11:51 08 Січ 2021

Україна досліджує планшет зі збитого в Ірані літака МАУ, - Венедіктова

Почалося дослідження планшета, знайденого на місці авіакатастрофи  літака МАУ біля Тегерана.

Про це у Фейсбуці поінформувала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

«Наразі в Україні триває комплексна криміналістична експертиза для встановлення причин та характеру уражень літака, обсягу матеріальних збитків та дотримання правил міжнародних польотів.

Розпочато дослідження планшету, знайденого на місці авіакатастрофи, який у грудні 2020 року Іран передав Україні", – зазначила Венедіктова.

Вона нагадала, що днями Україна отримала від Ірану проєкт фінального технічного звіту про авіакатастрофу літака МАУ біля Тегерана.

«На аналіз цього документа та внесення до нього зауважень та пропозицій – 60 днів, після цього іранська сторона за місяць має його доопрацювати. І лише після затвердження радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) – його оприлюднять… Пам'ятаємо та прагнемо до істини і справедливості», – наголосила вона.

Також Венедіктова нагадала, що за рік проведено більше двох сотень процесуальних та слідчих дій, направлено 18 запитів про міжнародну правову допомогу до інших країн та є постійна співпраця з компетентними органами Ірану та Канади.
"У рамках міжнародної співпраці українська делегація виїжджала на місце авіакатастрофи, де частково змогла оглянути та сфотографувати уламки літака", – додала генпрокурорка.
Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: