fbpx
Сьогодні
21:41 08 Січ 2021

У США відкрили ще одну справу проти Коломойського

Міністерство юстиції США оприлюднило заяву про нову справу щодо українського олігарха Ігоря Коломойського. Мова йде про відмивання у США грошей, виведених з ПриватБанку.

Про це йдеться на сайті відомства.

Це вже третій цивільний позов проти Коломойського і його партнера Геннадія Боголюбова, поданий до суду щодо конфіскації їхньої нерухомості. У Сполучених Штатах підозрюють, що ці об'єкти нерухомості були придбані за кошти, незаконно виведені з українського ПриватБанку.

У документі йдеться, що згадану справу про нерухомість у Клівленді, штат Огайо, розслідує місцевий відділ ФБР за підтримки міжнародного антикорупційного підрозділу Бюро, управління кримінальних розслідувань податкової служби США та митної й прикордонної служб США. Допомагає з розслідуванням управління міжнародних відносин Мін'юсту США.

"Ініціативу щодо відшкодування активів, захоплених клептократією, очолює група спеціалізованих прокурорів підрозділу відмивання грошей та вилучення майна кримінального відділу в партнерстві з федеральними правоохоронними органами, а часто і з офісами прокурорів США, з метою конфіскації корупційних доходів іноземних посадовців, і, де доцільно, використовування цих віднайдених активів на користь людям, яким заподіяно шкоду через ці корупційні діяння та зловживання службовим становищем", – заявили в Мін'юсті США.

У міністерстві закликають всіх, хто має інформацію про можливі доходи від іноземної корупції, які перебувають у США або відмиваються в них, зв'язатися з федеральними правоохоронними органами, або надіслати електронне повідомлення на електронну адресу [email protected] або на сайті https://tips.fbi.gov/.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: