fbpx
Сьогодні
Фото 16:25 08 Січ 2021

У Києві відкрили сквер пам'яті загиблих у авіакатастрофі в Ірані

Фото: Sofiya Shovikova

У річницю трагедії в Дніпровському районі Києва, у парку "Вербовий гай", урочисто відкрили сквер пам'яті загиблих пасажирів і екіпажу авіалайнера МАУ, який був збитий військовими у небі над Іраном 8 січня 2020 року.

Про це пише УП.

На території скверу встановлено пам'ятник жертвам трагедії.

У заході, серед інших, взяли участь СЕО авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" Євгеній Дихне, заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, заступник міністра юстиції Валерія Коломієць і заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович.

Також на церемонії відкриття були присутні рідні та члени сімей загиблих членів екіпажу рейсу PS752, представники авіакомпанії МАУ, інших міністерств і відомств, Служби безпеки України.

Крім того, у заході взяли участь представники посольств Канади, Великої Британії, Афганістану, а також посол Швеції Тобіас Тиберг.

Президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне дав коментар для телеканалу "Україна 24".

"Біль вщухне тоді, коли буде справедливе рішення щодо компенсації збитку сім'ям загиблих пасажирів. Це може бути точкою, коли стане менше болю А в пам'яті нашій — це не зникне ніколи. Ми живемо зовсім іншим життям після 8 січня 2020 року, і навряд чи повернемося колись до колишнього психологічного стану", — сказав він.

Нагадаємо, рівно рік тому, 8 січня 2020 в Ірані сталася катастрофа літака МАУ. Пасажирський борт був збитий двома ракетами іранських військових. В результаті загинуло 176 осіб, серед яких 11 українців.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: