fbpx
Сьогодні
17:59 08 Січ 2021

У "Голосі" сподіваються, що Байден допоможе Україні у переговорах із Росією та у боротьбі з корупцією

Фото Reuters

У партії "Голос" вважають, що сьогодні підтримка США потрібна Україні, як ніколи, і багато українців сподіваються на її посилення під керівництвом новообраного президента Джо Байдена.

Про це заявила Кіра Рудик у своїй статті для Atlantic Council.

Вона вважає, що саме підтримка США може стати тим важелем, що нарешті змінить на користь України баланс сил у перемовинах з Росією про припинення війни і деокупацію українських територій.

"Ця підтримка США буде критичною для України. Є також сподівання, що голосна підтримка новообраного президента Байдена могла б стати прикладом для інших західних країн… Росія домінує у нинішньому нерівному форматі перемовин. Найлогічнішим рішенням цієї проблеми буде залучення найпотужнішої країни світу. Тому я переконана, що за переговорним столом поряд з Україною на будь-яких подальших мирних перемовинах мають сидіти США", – переконана депутат.

Кіра Рудик також виявила певність, що саме західний тиск не дозволяє відновити "всю корумповану архітектуру дискредитованого політичного минулого".

"Українські демократичні сили сподіваються, що нова адміністрація США дасть Зеленському і його команді зрозуміти, що стала західна підтримка напряму залежить від того, як Київ виконує власні зобов'язання щодо антикорупційних зусиль і реформ правосуддя", – наголошує вона.

Нагадаємо, 7 січня Конгрес США підтвердив перемогу новообраного президента Джо Байдена на президентських виборах.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: