fbpx
Сьогодні
11:20 08 Січ 2021

Ми робимо все, щоб точно встановити обставини збиття нашого літака, - Кулеба записав відео до річниці катастрофи МАУ

English version here

Фото Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що трагедія літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані, яка сталася 8 січня 2020 року, ніколи не буде забута.

Відповідний коментар Кулеби у Фейсбуці розмістило Міністерство закордонних справ України.

"В цей день рівно рік тому ми всі прокинулись в іншому світі. Світі, в якому від іранської ракети загинули 176 цивільних осіб – пасажирів літака українських авіаліній рейсу PS 752. Це були громадяни України, Канади Великої Британії, Швеції, Афганістану та Ірану. Я схиляю голову в пам'ять про кожного загиблого, і розділяю біль кожної рідної людини загиблих. Ми пам'ятаємо і ніколи не забудемо цю трагедію", – сказав Кулеба.

За його словами, він та його команда вживають всіх можливих та неможливих заходів на всіх рівнях: консульському, авіаційному, кримінальному і міжнародно-правовому, які мають на меті лише один результат — встановлення справедливості.

"Для нас справедливість — це правда. І ми робимо все, щоб точно встановити всі обставини збиття нашого літака. Справедливість — це верховенство права. Я впевнений, що настане день, коли абсолютно всі винні у цій трагедії будуть належним чином притягнуті до відповідальності», – уточнив глава українського МЗС.

Кулеба запевнив, що "ми робимо і продовжимо робити все, щоб цей день настав якнайшвидше".

Заява Дмитра Кулеби щодо роковин трагічної дати збиття літака рейсу PS752

Dmytro Kuleba: «В цей день рівно рік тому ми всі прокинулись в іншому світі. Світі, в якому від іранської ракети загинули 176 цивільних осіб – пасажирів літака українських авіаліній рейсу PS 752. Ми пам'ятаємо і ніколи не забудемо цю трагедію.Ми робимо все, щоб точно встановити всі обставини збиття нашого літака. Я впевнений, що настане день, коли абсолютно всі винні у цій трагедії будуть належним чином притягнуті до відповідальності».Читайте спільну заяву України, Афганістану, Великої Британії, Канади та Швеції щодо роковин трагічної дати збиття літака рейсу PS752: http://bit.ly/3q52NZj

Posted by Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine on Thursday, January 7, 2021

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: