fbpx
Сьогодні
16:03 07 Січ 2021

У Нью-Йорку відкрили завод з переробки старих літій-іонних акумуляторів

У Рочестері, штат Нью-Йорк(США) відкрили завод з переробки використаних літій-іонних акумуляторів.

Нове виробництво в Eastman Business Park (EBP) запустила канадська компанія Li-Cycle Corp. у грудні 2020 року, передає renen.

Підприємство перероблятиме всі типи літій-іонних акумуляторів незалежно від їх попереднього застосування, хімічного складу або ступеня заряду. Запатентовані технології дозволяють витягувати не менше 95% матеріалів, що містяться в батареях.

Завод подрібнюватиме літій-іонні акумулятори різних типів у «чорну масу» (black mass) – це перший етап(«Spoke») двоетапного процесу.

Такий же продукт (і в тих же обсягах) випускає і перший завод компанії у Кінгстоні, Онтаріо, Канада. Сумарна потужність двох підприємств становить 10000 тонн відпрацьованих літій-іонних акумуляторів на рік.

Канадський і американський заводи постачатимуть "чорну масу" у центр переробки Li-Cycle, який буде побудований у Рочестері до 2022 року. У центрі проміжний продукт перероблятиметься у корисні матеріали, придатні для виробництва нових акумуляторів.

«Історично більшість переробників літій-іонних акумуляторів використовували процес плавки для відновлення цінних матеріалів зі старих батарей, що призводило до високих викидів і втрати критичних металів, – зазначають у компанії. – Завдяки новим технологіям переробки ці недоліки усуваються, і процес відновлення відбувається без утворення відходів».

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: