fbpx
Сьогодні
15:09 07 Січ 2021

У Німеччині колядники збирають пожертви для українських дітей

Фото: DW

У Німеччині тисячі дітей-колядників (Sternsinger), одягнених в костюми біблійних трьох царів традиційно ходять по домівках, співають колядки і збирають гроші на благодійні потреби. Цього року акція проходить під гаслом "Принеси благословення, будь благословенням. Підтримай дітей – в Україні і всьому світі".

Про це пише DW.

Цього року через пандемію COVID-19 та карантинні обмеження діти не будуть стукати в двері сусідів, однак благодійна кампанія все одно триває, зокрема онлайн.

Організатори кампанії збирають допомогу для дітей з України, які живуть з одним з батьків, бабусею, дідусем або й у прийомних сім'ях через те, що їхні батько або мати виїхали на заробітки за кордон. За різними оцінками, лише в Україні від трудової міграції батьків постраждали близько двох мільйонів дітей.

З благословенням і подякою за благодійну діяльність до колядників звернулися в своїх відеозверненнях президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр з дружиною, а також канцлерка Німеччини Анґела Меркель. Вони відзначили, що, допомагаючи дітям з України й усього світу, колядники роблять цей світ кращим і яскравішим.

"Ми щиро сподіваємося, що зараз чимало людей роблять пожертви на акцію колядування, щоб дітям в Україні та в усьому світі стало трошки легше в їхній важкій подорожі", – сказала дружина німецього президента Ельке Бюденбендер.

Зібрані під час кампанії кошти буде передано благодійній організації "Карітас України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: