fbpx
Сьогодні
13:02 07 Січ 2021

У "Голосі" розкритикували впровадження нового е-квитка у Києві

Фото: epravda.com.ua

Ситуація з раптовою заміною мобільного застосунку для міських електронних послуг у Києві — чергове свідчення неефективності використання коштів на сучасні технології в місті.

Так вважає депутат фракції "Голос" в Київській міській раді Максим Нефьодов, повідомляє пресслужба партії.

За його словами, такі зміни з електронним квитком демонструють, що мільярди гривень, які роками виділяються на київське ІТ, не призводять до появи зручних, якісних і ефективних сервісів.

"Київ падає в рейтингу прозорості міст від Transparency International. В Києві електронні послуги деінде гірше, ніж, наприклад, в Тернополі й Вінниці. В Києві досі є проблеми з електронним квитком, який не працює в громадському транспорті, незважаючи на викинуті сотні мільйонів гривень на обладнання і валідатори", – каже Нефьодов.

Також колишній очільник митниці негативно відгукнувся щодо проєкту "Безпечна столиця". Нефьодов вважає, що камери по Києву розмішені хаотично, а ситуативний центр міста – "це, фактично, красиві екрани, які демонструють дуже мало реальної онлайн-інформації".

Столиця не має пасти задніх у впровадженні електронних сервісів, прозорості інформації та використанні сучасних технологій, – Максим Нефьодов.

Нагадаємо, у вівторок 5 січня мобільний застосунок Kyiv Smart City без попередження припинив працювати, і користувачі отримали повідомлення, що всі сервіси – зокрема й електронний квиток – перенесено у новий застосунок, "Київ Цифровий".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: