fbpx
Сьогодні
17:52 07 Січ 2021

Суддя КСУ заявив, що усунення Тупицького на зборах не обговорювалося

На зборах суддів Конституційного Суду (КСУ) не йшлося про усунення голови суду Олександра Тупицького, він і далі ходитиме на роботу.

Про це в коментарі «5 каналу» заявив суддя Ігор Сліденко, який був присутній на засіданні.

«Сам Тупицький, за його словами, буде продовжувати ходити на роботу», – зазначив Сліденко, утім, уточнив, що «вранці його точно не було».

За словами судді Сліденка, нині відсутні підстави для відсторонення.

«Це питання суду, воно політизоване і штучно нагнітається стан істерії. Питання про відсторонення в принципі не розглядається. Взагалі такого інституту, як відсторонення судді КСУ, немає», – заявив Сліденко.

Він також не виключив, що до КС буде направлено подання народних депутатів про визнання неконституційним указу Президента.

Сліденко додав, що не може коментувати збори, оскільки «це був абсолютно закритий захід, і навіть технічний персонал не був присутній», а також відмовився сказати, скільки суддів було на зборах, хоч і зазначив, що «кількість суддів була достатньою для проведення зборів».

Водночас заяву КСУ за результатами зборів він назвав «обтічною» та тією, яка констатує стан судової системи.

Нагадаємо, 29 грудня президент підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду строком на два місяці.

У КС зазначили, що рішення про звільнення судді з посади ухвалюється виключно Конституційним судом на спеціальному пленарному засіданні, і жоден інший орган чи посадова особа не можуть ухвалити таке рішення замість нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: