fbpx
Сьогодні
17:28 07 Січ 2021

Посол Британії в Україні спростувала інформацію про нібито ослаблення санкцій проти Росії

Фото Reuters

Інформація про те, що Велика Британія нібито послабила санкції проти РФ, є черговими російськими інсинуаціями.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко в коментарі "Інтерфакс-Україна". Дану інформацію спростувала і посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Російські ЗМІ тиражують "новину" про "послаблення" Великою Британією режиму санкцій відносно Криму. Насправді, це – видавання бажаного за дійсне", – зазначив Ніколенко.

Він пояснив, що з 1 січня 2021 року Британія більше не є державою-членом Євросоюзу. Тому Сполучене Королівство розпочало процедуру перенесення європейських санкційних режимів у власне національне законодавство. У тому числі мова йде і про санкції щодо Росії.

"Загальна ліцензія британського Міністерства фінансів для морських портів Криму відтворила санкційний відступ від рішення Ради ЄС 2014/145/CFSP. Такий відступ існує з 2017 року. І раніше була можливість здійснення розрахунків за основоположні потреби в кримських портах, зокрема придбання продуктів харчування, ліків, оплату лікування. Ні про які інші нововведення не йдеться", – додав Ніколенко.

Він також нагадав про те, що 1 січня 2021 року набула чинності угода про стратегічне партнерство між Україною і Великою Британією.

"Сполучене Королівство залишається одним з найпотужніших і найбільш послідовних партнерів України в світі, яке продовжує надавати вагому політичну і практичну підтримку суверенітету і територіальній цілісності нашої держави в контексті протидії російській агресії. Велика Британія також є одним зі світових лідерів у питанні введення і збереження міжнародних санкцій проти РФ. Отже, розглядаємо повідомлення про нібито ослаблення Лондоном санкцій проти Росії як чергові російські інсинуації", – заявив Ніколенко.

Крім того, інформацію про нібито "ослаблення" санкцій проти РФ спростувала посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Генеральна ліцензія, видана Казначейством Її Величності для морських портів Криму, відображає відступ від ліцензійних вимог, передбачене статтею 6a Постанови Ради ЄС № 269/2014, як по цілі, так і за обсягом, і тому зберігає такий же вплив на політику", – написала Сіммонс в Twitter.

Вона також зазначила, що Велика Британія прихильна територіальній цілісності України і підтримці британських санкцій за незаконну анексію Криму.

"Повідомлення про пом'якшення санкцій щодо Криму невірні", – додала Сіммонс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: