fbpx
Сьогодні
17:38 07 Січ 2021

Наслідки феєрверків: через новорічні салюти в Україні загинули та травмувалися десятки птахів і тварин

Попри заборони у низці міст застосовувати піротехнічні вироби, прихід Нового року багато хто святкував із гучними канонадами. Від цієї розваги страждають не тільки люди, але й тварини, для яких гуркіт феєрверків перетворюється на справжні тортури.

Наприклад, зоозахисники стверджують, що за новорічну ніч губиться собак більше, ніж за цілий рік. Налякані тварини біжать світ за очі, потраплять у скруту та нерідко гинуть під колесами машин.

У новорічну ніч у Києві травмувалися кілька тварин, які злякалися феєрверків

На вулиці Теліги собака впав уночі з пішохідного мосту. Волонтери з Команди порятунку тварин у Києві відвезли пораненого пса до ветеринарної клініки, пише «Вечірній Київ».

Ще один наляканий вибухами салютів собака на прізвисько Шарик втік від господарів та потрапив під колеса авто на проспекті Любомира Гузара.

З чисельними травмами тварину доставили у ветклініку.

У новорічну ніч у Києві травмувалися кілька тварин, які злякалися феєрверків

А в найбільшому в Україні притулку для бездомних тварин «Сіріус», що розташований у селах Федорівка та Рови на Вишгородщині, після новорічної канонади від зупинки серця помер молодий пес.

«Собаки божеволіють після кожного вибуху, роздирають зубами сітку, вигризають дошки та вибираються з вольєрів, біжать світ за очі. Вранці працівники годинами збирають, ловлять тварин, часто поранених, надають допомогу та ремонтують наші й без того багатостраждальні вольєри», — розповіла директор притулку Олександра Мезінова.

За її словами, минулого року від переляку загинуло дві собаки, цьогоріч зупинилося серце молодого, здорового та красивого песика. «Раніше Новий рік, Різдво для мене були добрими та чарівними святами. Сьогодні вони перетворилися на кошмар і біль», — з розпачем розповідає Олександра Мезінова. Вона закликає центральну та місцеву владу звернути нарешті увагу на цю проблему.

Зоозахисники також рятували наляканих котів, які ховалися в різні щілини або залазили на дерева.

Информация о чрезвычайных ситуациях с участием животных, информация про которые поступила в Команду спасения животных с…

Posted by Kyiv Animal Rescue Group on Saturday, January 2, 2021

На Рівненщині та в Одесі через новорічні салюти загинуло понад десяток птахів. Відзняті кадри жахнули мережу.

Дубно

На відео з міста Дубно видно, що на одному місці лежить багато мертвих ворон. Відповідні кадри опублікував паблік "Типове Дубно" в Інстаграмі.

Птахи та тварини не витримують стресу та гинуть від переляку, пернаті дезорієнтуються та потрапляють у дерева, будинки та високовольтні проводи.

Одеса

Кадри загиблих птахів відзняли і на одному із одеських пляжів, де запускали святкові салюти біля моря. Окрім цього, на фото видно й мертву собаку.

Последствия новогодних фейерверков для братьев меньших…Все это в пределах одного пляжа.

Posted by Дмитрий Ревун on Friday, January 1, 2021

Також повідомлялося, що через феєрверки на Буковині собака стрибнув у 26-метрову криницю.

Нагадаємо, сотні птахів загинули через новорічні феєрверки у Римі.

Яка альтернатива феєрверкам?

Дивіться, як у Шотландії проводили 2020 рік одним із наймасштабніших шоу дронів.

Неймовірне шоу дронів у Шотландії

Казковий олень скаче небом над Шотландією. Яка краса 😍 Важко повірити, що це не комп'ютерна графіка! Це світлове шоу дронів:

Posted by DW українською on Monday, January 4, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: