fbpx
Сьогодні
20:54 06 Січ 2021

За 2020 рік кияни прихистили понад 700 безпритульних тварин

Кияни прихистили 753 тварин протягом 2020 року.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації з посиланням на річний звіт комунального підприємства "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" в середу.

"Прилаштування безпритульних тварин у родини (адопція) залишається одним із головних наших завдань. Цей напрям разом зі стерилізацією допомагає розв'язувати проблеми безпритульних котів та собак у столиці, врегулювати їх чисельність гуманними методами. На жаль, у 2020 році нам вдалося знайти місця для проживання трохи меншій кількості тварин, ніж у 2019 році. Тоді ми прихистили у родинах киян понад тисячу чотирилапих щасливців. Але, зважаючи на карантин, показник цього року, на мій погляд, дуже непоганий", – повідомила в. о. директора комунального підприємства Наталія Мазур.

За її словами, минулого року підприємство використовувало нові підходи, запустивши програму "Стань моєю родиною", у рамках якої охочі можуть приєднатися до пошуку будинків для тварин із притулку у Бородянці. На радіостанції Happy Radio з'явилася щотижнева рубрика, в ефірі якої ведучі розповідають про вихованців притулку.

Наголошується також, що минулого року комунальне підприємство продовжило розвиток системи "Реєстр домашніх тварин". У 2020 році фахівці КП зареєстрували понад 6 тисяч тварин, зокрема безпритульних.

Як повідомлялося, у Києві безпритульні тварини отримуватимуть ветеринарну допомогу цілодобово.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: