fbpx
Сьогодні
15:33 06 Січ 2021

ЄС схвалив до використання ковід-вакцину компанії Moderna

Європейське медичне агентство схвалило до використання на території Європейського Союзу вакцину від COVID-19 компанії Moderna. Це вже другий такий препарат, який дозволили в екстреному порядку використовувати в ЄС.

Про це повідомляє пресслужба агентства.

У Європейському медичному агентстві повідомили, що детально оцінили дані про якість, безпеку та ефективність вакцини та рекомендують Європейській комісії надати умовний дозвіл на використання препарату для людей віком від 18 років.

За словами голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, це хороші новини, які допоможуть надати більше вакцин від COVID-19 європейцям.

«Зараз ми працюємо на повну потужність, щоб затвердити її та зробити доступною в Європейському Союзі», — написала вона.

Вакцина американської компанії Moderna стала другою у світі, яка після завершення трьох етапів клінічних досліджень показала високу ефективність у запобіганні зараженню коронавірусом.

Чи не найбільша перевага вакцини Moderna над препаратом від Pfizer та BioNTech — вона не потребує зберігання при наднизьких температурах (мінус 70 градусів за Цельсієм).

Нагадаємо, що масова вакцинація у Європейському Союзі стартувала 27 грудня. Тоді для щеплень почали використовувати препарати від Pfizer і BioNTech. Цю вакцину 21 грудня схвалила Європейська комісія. За словами голови Єврокомісії, вакцин, що наразі зарезервували в ЄС, має вистачити для 450 мільйонів населення ЄС та країн, що входять до Європейської економічної зони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: