fbpx
Сьогодні
21:09 06 Січ 2021

У Кабміні пояснили, чому "не дозволяли" купувати побутову хімію

Фото ukrinform.ua

Міністр Кабміну Олег Немчінов розповів, чому датою початку локдауну було обрано 8 січня, а також про те, чому до списку "заборонених" товарів потрапила побутова хімія.

Про це пише "Україна 24".

"Мова йде про те, щоб обґрунтовано розірвати ланцюжок захворюваності. На початку року через те, що громадяни менше зверталися за тестуванням, менше було виявлено хворих, сьогодні майже 7 тис., і, за прогнозами Міністерства охорони здоров'я, у зв'язку з ростом кількості тестувань, після тієї кількості контактів, які відбудуться після святкування Різдва, цифра, на жаль, прогнозується досить висока. Відповідно, і було запропоновано з 8-го числа провести посилені карантинні обмеження", – сказав міністр.

Також Немчінов звернув увагу на те, що в сусідніх з Україною країнах введений жорсткий карантин, і, проте в Україні не зупиняється робота транспорту.

"Ми спостерігаємо зростання захворюваності у сусідів, Велика Британія у всіх її частинах закривається на повний карантин, аж до зупинки соціальної інфраструктури, ми бачимо, що в червоній зоні перебуває Польща, ми бачимо обмеження, які повертаються в Чехію і низку федеральних земель Німеччини. Навколо нас ситуація не поліпшується.

Ми не зупиняємо зовнішні комунікації, як це було навесні, ми не зупиняємо транспорт, відповідно, ми очікуємо зменшення кількості соціальних контактів, діти повинні бути на канікулах або на дистанційному навчанні, більшість підприємств переходять в режим уповільненого виробництва, більшість соціальних контактів, пов'язаних з органами держвлади, скорочено", – сказав Немчинов.

Також міністр пояснив, чому в списку товарів, які не можна було продавати в роздріб під час локдауну, оринилася побутова хімія.

"Обмеження стосувалося виключно продажу в закритих приміщеннях, умовних магазинах, ніхто їх не обмежував у продажу ні в онлайн-доставці, ні на виніс і т.д. Було звернення Мінкультури, яке попросило дозволу продавати друковані ЗМІ, і окремо було уточнення, пов'язане з побутовою хімією, оскільки коли виділяли КВЕДи, які йдуть на компенсаторну діяльність, пов'язану з зупинкою тієї чи іншої діяльності, то в попередній період побутова хімія була засобами особистої гігієни. Інших змін не приймали", – сказав Немчинов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: