fbpx
Сьогодні
11:09 06 Січ 2021

У Харкові будуть реалізовувати програму боротьби з наркоторгівлею, - Аваков

фото: МВС

У Харкові цьогоріч поліція реалізовуватиме програму боротьби з наркоторгівлею, зокрема, розповсюдженням наркотиків через пошту і закладками в житлових кварталах.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Авакаов повідомив під час брифінгу в Харківській облдержадміністрації.

«Цього року ми в Харкові будемо реалізовувати програму боротьби з наркоторгівлею, в тому числі боротьби з розповсюдженням наркотиків у житлових кварталах серед молоді. Це спеціальна програма, шаблон якої вже існує, і ми застосовували його в інших містах. Ця модель передбачає активну позицію самих містян, і ми дуже розраховуємо, що всі харків'яни активно допомагатимуть нам ліквідовувати систему закладок, розповсюдження, продаж через поштові посилки, через інтернет-боти», – сказав Аваков.

Міністр запевнив, що правоохоронці намагатимуться ліквідувати не лише великий наркотрафік, але «атакуватимуть роздрібні мережі» продажу наркотиків.

Виконувач обов'язків міського голови Харкова Ігор Терехов підкреслив, що проблема вуличної наркоманії та поширення наркотиків і психотропних препаратів в навчальних закладах – одне з питань, які очолюють список проблем в результатах соцопитувань в Харкові. Він зазначив, що міська влада зі свого боку готова прийняти діяльну участь в реалізації цієї програми.

Голова Харківської ОДА Айна Тимчук запропонувала розробити обласну програму по боротьбі з вуличною наркоманією, яка буде затверджена Обласною радою та дасть можливість скоординувати зусилля на всіх рівнях державного управління.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: