fbpx
Сьогодні
11:49 06 Січ 2021

Степанов назвав фейком новину про припинення фінансування "Медзакупівель"

Державне підприємство «Медзакупівлі» працює у штатному режимі, втім Міністерство охорони здоров'я не вважає його роботу ефективною.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Що стосується зупинки операційної діяльності ДП «Медзакупівлі» нібито через припинення фінансування зі сторони МОЗ – це черговий фейк, це спроба грати в політику. Або самостійно, або, скоріше за все, по якійсь вказівці. Ніякої зупинки немає, підприємство працює у штатному режимі, фінансовий план підприємства (там були закиди, що він не затверджений) був затверджений ще 10 грудня, був переданий у ДП «Медзакупівлі». Те, що стосується паспорту бюджетної програми, це суто бюджетні речі, вони затверджуються після прийняття бюджету. Бюджет вступив у дію 28 грудня 2020 року, відразу після цього починають готуватися документи, затверджуються паспорти бюджетних програм. Зазвичай це відбувається в січні, інколи пізніше, в залежності від програми. В Україні не підписаний, не затверджений ще жоден паспорт бюджетної програми», – сказав Степанов.

За його словами, робота підприємства від цього не зупиняється.

Також міністр прокоментував питання зарплати у ДП «Медзакупівлі». За його словами, вона виплачується в повному обсязі.

Окрім того, Степанов заявив, що МОЗ за результатами роботи ДП «Медзакупівлі» у 2020 році вважає діяльність підприємства неефективною.

«У нього є одна функція: за кошти, які виділені державою, провести закупівлі, купити для країни важливі ліки, які є дороговартісними, закуповуються централізовано. Отже, у 2020 році МОЗ було доручено ДП «Медзакупівлі» провести закупки по 483 позиціях лікарських засобів… Треба було просто все це закупити, провести тендерні процедури. Отримано все це було в середині року, в червні, липні, серпні минулого року. Станом на 31 грудня 2020 року тендери по 103 позиціях із 483 було провалено. Тобто 20% від загальної кількості усіх найменувань, які мало закупити підприємство для забезпечення безперебійного функціювання усіх процесів у закладах охорони здоров'я», – наголосив Степанов.

За словами міністра, МОЗ закуповуватиме необхідні вироби та ліки з інших джерел.

Раніше повідомлялося, що держпідприємство "Медичні закупівлі України" не має фінансування для здійснення своєї операційної діяльності в 2021 році через блокування з боку МОЗ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: