fbpx
Сьогодні
16:30 06 Січ 2021

Комісія з відбору керівника САП закінчить роботу до літа, також потрібно вирішити питання щодо призначення директора НАБУ, - міністр

Відбір кандидатів на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закінчиться навесні 2021 року, вже до літа конкурсна комісія повинна представити результати своєї роботи.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

"САП є одним з елементів антикорупційного трикутника НАБУ-САП-ВАКС, який повинен розслідувати і карати за корупцію топ-чиновників. Конкурсна комісія з відбору керівника (САП) розпочала роботу і, по ідеї, повинна показати результат ще до літа", – написав Малюська в Facebook.

Він також розповів про те, що в 2021 році планується "заповнити прогалини" в законодавстві щодо призначення директора Національного антикорупційного бюро.

"Указ про призначення діючого директора НАБУ і ряд положень відповідного закону визнані неконституційними КС у зв'язку з тим, що Конституція не містить повноважень президента про призначення директора НАБУ. Пропуск в регулюванні доведеться заповнити в цьому році", – зазначив міністр.

Глава Мін'юсту додав, що зараз є два шляхи в рішенні цієї проблеми: або прийняти відповідні зміни до Конституції і надати президенту необхідні для призначення керівника НАБУ повноваження, або ж врегулювати статус Бюро як органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, на кшталт НАЗК.

"У будь-якому разі затвердження нової процедури обрання директора НАБУ буде означати, що за цією процедурою потрібно буде проводити конкурс на нового директора НАБУ. З огляду на складність і політизованість наведених вище питань, навряд чи відбір буде відбуватися раніше осені-зими", – резюмував Малюська.

поради, що читати у новому році, я вже дав, у наступних кількох постах опишу за чим спостерігати.отож #1 -…

Posted by Denis Malyuska on Wednesday, January 6, 2021

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: