fbpx
Сьогодні
19:04 06 Січ 2021

Клімкін заявив, що у Байдена буде дуже сильна позиція у Сенаті: як вплине на Україну

Фото Reuters

Колишній міністр закордонних справ вважає, що чинний президент США Дональд Трамп, не бажаючи визнавати поразку на виборах, веде свою гру і таким чином створює проблеми для Республіканської партії, членом якої є.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Це його особиста емоційна гра для того, щоб залишитися в політиці, щоб мати сильну позицію", – сказав Клімкін.

Клімкін також прокоментував звинувачення Трампа на адресу віцепрезидента Майка Пенса в тому, що він нібито може обманом впливати на позицію виборців.

"Якщо ви подивитеся американську конституцію – у жодного віцепрезидента немає ніякого формального права впливати на процес з виборцями, Майк Пенс сам дуже чітко сказав. Але Трамп емоційно буде підвищувати ставки", – сказав ексглава МЗС.

Клімкін зазначив, що, виходячи із попередніх результатів виборів в Сенат США, у новообраного президента Джо Байдена буде сильна підтримка.

"Я розумію, що українців не повинні хвилювати сенатські перегони в Джорджії (де демократи перемагають за результатами підрахунку 98% протоколів – ред.), але весь світ на це дивиться, і результат республіканців значно гірший, ніж два місяці тому. Поведінка Трампа насправді створює проблему для Республіканської партії, про це зараз ведеться дискусія серед республіканців. Результати сьогоднішніх виборів і одне місце в Сенаті демократи, судячи з усього, виграли, і по другому у них є дуже непогані перспективи, а це означає, що Сенат піде під демократів (всього в Сенаті 100 місць – ред.), і у Байдена буде дуже сильна позиція", – сказав Клімкін.

Раніше Клімкін заявив, що у Байдена буде більше шансів серйозно протистояти Росії та підтримати Україну.

"Ну і в суто зовнішньому контексті, маю на увазі зокрема донбаську тематику, у Байдена і його адміністрації буде більше шансів серйозно працювати з Росією. Питань насправді дуже багато на столі, як у пасьянсі. Це і стратегічна стабільність, це і регіональна стабільність, і енергоносії. І шанс на нову динаміку тут є", – каже Клімкін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: