fbpx
Сьогодні
18:10 05 Січ 2021

У "Слузі народу" розповіли про можливість експорту електроенергії до Білорусі та Росії

Фото Reuters

Народна депутатка з фракції "Слуга народу" Людмила Буймістер прокоментувала відновлення експорту білоруської та російської електроенергії до України.

Про це вона заявила в ефірі "Україна 24".

"На жаль, це рішення можна назвати лише енергетичною капітуляцією України. Ми тут займаємо абсолютно нелогічну позицію, адже просимо у міжнародних партнерів підтримувати режим санкцій проти Росії, а самі купуємо сьогодні електроенергію, від якої відмовились Польща, країни Балтії. Адже це нова атомна станція, побудована Росатомом на території Білорусі. У нас свої атомні блоки відключаються, а ми будемо завозити електроенергію з Білорусі – логіки тут абсолютно ніякої немає", – зазначила нардепка.

Вона наголосила, що буде звертатися до уряду, регулятора НКРЕКП і до профільного комітету Ради, зусиллями якого, на жаль, це стало можливим, і була внесена правка до закону.

"Треба це змінювати, вже давно лежить законопроєкт про заборону імпорту. Сьогодні регулятор (НКРЕКП – ред.) може своїм рішенням прийняти заборону і знову накласти мораторій. Щоб мораторій був постійним, треба внести відповідні законодавчі зміни, а не продовжувати цю гру, коли тимчасовими мораторіями ми зупиняємо те, що… вибачте, у нас країна-агресор постачає електроенергію на нашу територію. Зміни до закону треба голосувати обов'язково. Нам ця електроенергія не потрібна, якщо ми хочемо надалі завантажити по повній наші шахти, не допускати страйків шахтарів і нормально підтримувати нашу атомну галузь", – заявила Буймістер.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: