fbpx
Сьогодні
09:50 05 Січ 2021

Нацгвардія розпочинає розробку доктрини за принципами НАТО

Національна гвардія України розпочинає розробку інституціональної доктрини НГУ за підходами військових формувань країн-членів НАТО.

Про це повідомляє МВС у Фейсбуці.

«Представники Групи радників з питань доктрини та освіти (DEAG) U.S. Embassy Kyiv Ukraine провели семінар з розробки інституціональної доктрини НГУ за підходами військових формувань країн-членів НАТО», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спільно з Групою DEAG участь у семінарі взяли представники Збройних сил Канади.

«У Нацгвардії України є ряд документів, які визначають її діяльність, є концепція і є планування на різних рівнях, але немає такого документа, як доктрина, яка застосовується у військових структурах країн-членів НАТО та визначає роль і місце органів військового управління, командирів (начальників) усіх рівнів, порядок і принципи взаємодії всередині структури на стратегічному, оперативному та тактичному рівнях щодо організації виконання повсякденних завдань і забезпечення підготовки до виконання завдань у майбутньому», – констатував майор Гарі Квош, представник групи радників з питань доктрини та освіти.

За його словами, важливо, щоб доктрина Національної гвардії Україна не суперечила національним нормативним документам як з питань оборони, так і з питань безпеки та була сумісною з доктринами країн-партнерів.

За даними МВС, початок роботи з розробки доктрини за участю американських та канадських колег заплановано вже на початку 2021 року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: