fbpx
Сьогодні
10:46 05 Січ 2021

Міністр розповів, як працюватимуть магазини під час локдауну

У період локдауну 8-24 січня буде дозволена торгівля тими групами товарів, які визначені в постанові Кабміну щодо запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів.

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ця інформація, яка вчора з'явилася у мережі, не є достовірною. Хотів би навести пункт постанови Кабінету Міністрів, яка регламентує карантин. Дозволено торгувати товарами в термін з 00 годин 8 січня до 00 годин 25 січня: це торгівля товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менше 60% яких призначено для продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень", – сказав Степанов.

Стосовно того, чи буде можливість торгувати засобами побутової хімії, міністр повідомив, що це буде уточнено на засіданні уряду.

"Думаю, сьогодні ми зробимо уточнення на засіданні уряду, щоб у всіх було розуміння", – сказав Степанов.

Він нагадав, що обмеження по торгівлі різними групами товарів було визначено з урахуванням того, що карантинні обмеження триватимуть 16 днів.

"Це той термін, який необхідний нам, щоб збити хвилю розповсюдження COVID-19. Це той захід, який необхідний з точки зору протиепідемічних заходів. Це необхідно, щоб потім ми не вводили ніякі локдауни, а спокійно пройшли пікове зростання захворюваності на грип і до квітня-травня не вводили локдауни", – пояснив Степанов.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: