fbpx
Сьогодні
14:15 05 Січ 2021

Kyiv Smart City більше не працює: розробники застосунку дізналися про це з новин

Фото: shotam.info

Мобільний застосунок Kyiv Smart City без попередження припинив працювати, і користувачі отримали повідомлення, що всі сервіси – зокрема й електронний квиток – перенесено у новий застосунок, «Київ Цифровий».

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Kyiv Smart City.

київ смарт сіті переїхав в київ цифровий

«Для нас це стало такою самою несподіванкою як і для всіх киян. Ми так само дізнались про це з новин. Наша команда не має жодного відношення до розробки та реалізації нового застосунку "Київ Цифровий", але ми не змогли не помітити схожість у дизайні та інтерфейсі між ними», – йдеться у повідомленні Kyiv Smart City.

«Не зайвим буде сказати, що ні в яку далечінь під музику ми не вирушали. Команда Smart City продовжує розробляти нові та покращувати вже запущені сервіси не тільки для Києва, але й для всіх міст України», – додали розробники.

Сьогоднішня новина викликала хвилю питань, обурень та непорозумінь. І у зв'язку з великою кількістю звернень щодо…

Posted by Kyiv Smart City on Tuesday, January 5, 2021

Що замість?

Відтепер щоб користуватися Kyiv Smart Card слід завантажити новий застосунок «Київ Цифровий».

Його можна завантажити для iOS і Android. Функціонал Київ Цифровий помітно не відрізняється від попереднього.

Припинив роботу мобільний застосунок Kyiv Smart City

Усі поїздки та QR-квитки мають бути автоматично перенесені в нову програму. Увійти у свій аккаунт в новому застосунку можна за допомогою номеру телефону. Потім програма запропонує відсканувати штрихкод Kyiv Smart Card або ввести номер вручну, а також ввести чотиризначний пінкод, розташований праворуч від штрихкода.

Під час завантаження «Київ Цифровий» повідомляє, що використання застосунку автоматично вимикає Apple Wallet – раніше через одночасне спрацьовування обох програм власники айфонів мали труднощі з валідацією квитка за допомогою смартфона.

Що можна робити в новому застосунку?

  1. Поповнювати транспортну карту і брати проїзний на місяць.
  2. Купувати QR-квиток для проїзду в муніципальному транспорті.
  3. Оплачувати парковку.
  4. Отримувати сповіщення про евакуацію машини.
  5. Отримувати повідомлення про початок і кінець планових або аварійно-відбудовних робіт у будинку. Для цього потрібно ввести адресу проживання.

Для повернення невикористаних QR-квитків у Kyiv Smart City рекомендують звернутися у службу підтримки [email protected] і їх перенесуть в новий додаток.

У коментарях у Facebook команда Kyiv Smart City, відповідаючи на питання користувачів, заявила, що їхніх розробників позбавили доступу до додатку "та передали команді ГІОЦ" (ГІОЦ – Головний інформаційно – обчислювальний центр).

Команда Kyiv Smart City поки не знає причин закриття застосунку.

Припинив роботу мобільний застосунок Kyiv Smart City

Що кажуть у КМДА?

У Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської державної адміністрації пояснили зміну застосунку так:

«Цифрова трансформація міста триває, і новий застосунок став логічним кроком у розвитку електронних сервісів столиці.Він поєднав концепцію Kyiv Smart City та головні міські електронні сервіси, пропонує актуальні сповіщення про важливе і зручний функціонал користування».

У столиці запустили новий застосунок міських сервісів «Київ Цифровий»📲☑️Новий застосунок став доступним для…

Posted by Київська міська державна адміністрація – КМДА on Tuesday, January 5, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: