fbpx
Сьогодні
14:40 05 Січ 2021

Іран передав Україні 31 грудня проєкт звіту про катастрофу літака МАУ

Фото Reuters

Україна отримала від Ірану проєкт технічного звіту щодо обставин катастрофи літака Boeing 737 компанії "МАУ", що сталася під Тегераном 8 січня 2020 року.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Проєкт звіту ми отримали 31 грудня, як то кажуть, під ялинку. Маємо 2 місяці на коментарі та зауваження. Це досить важливий етап для подальшого руху вперед, без якого було би неможливо домогтися виплати компенсації та загальної справедливості. Тепер слово підтверджується ділом", – сказав міністр.

За його словами, що стосується суми компенсації, яка нещодавно потрапила в інформаційний простір (йдеться про ймовірність виплати Іраном 150 тисяч доларів родичам кожної з жертв – ред), то вона оприлюднена виключно через медіа.

Жодних офіційних повідомлень з цього приводу Україна від Ірану не отримувала, зауважив Кулеба.

"Досвід останнього року навчив нас: слід вкрай обережно ставитися до інформації іранських медіа і, що називається, фільтрувати кожне повідомлення. Поки я не отримаю офіційну пропозицію від іранського уряду, ми не зважатимемо на жодні повідомлення в новинах щодо цифр. Закликаю українців робити так само. Навколо цього питання забагато інформаційного шуму", – підкреслив Кулеба.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: