fbpx
Сьогодні
19:33 04 Січ 2021

Україна направила до Польщі письмову підозру ексглаві "Укравтодору"

Прокурори Офісу генпрокурора спільно зі слідчими Головного слідчого управління Держбюро розслідувань у порядку міжнародної співпраці скерували до компетентного органу Польщі письмове повідомлення про підозру для вручення колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славоміру Новаку.

"Йому інкримінується умисне невиконання службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, рішення та постанови суду, що набрали законної сили, а також перешкоджання їх виконанню (ч. 3 ст. 382 КК України)", – повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора в понеділок увечері.

В Офісі нагадали, що за даними слідства в.о. голови агентства протягом 2017-2019 років навмисне не виконував рішення місцевого суду та Верховного Суду України про поновлення на посаді начальника Служби автомобільних доріг в одній з областей України, активно перешкоджаючи їх виконанню.

"Внаслідок таких дій державним виконавцем на Державне агентство автомобільних доріг України накладено штрафи, а також попереджено колишнього посадовця про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень", – ідеться в повідомленні.

На початку вересня 2019 року держвиконавець завершив виконавче провадження у зв'язку з направленням повідомлення про вчинення кримінального злочину. Водночас наприкінці вересня того самого року чиновник за власним бажанням припинив свої повноваження в.о. голови "Укравтодору" і повернувся до Польщі, на території якої його затримано за скоєння низки тяжких корупційних кримінальних правопорушень.

"У разі доведення вини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років", – нагадали в Офісі.

У повідомленні Офісу генпрокурора не повідомляють імені колишнього в.о. голови "Укравтодору". Як відомо, йдеться про Славоміра Новака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: