fbpx
Сьогодні
18:56 04 Січ 2021

Справа Шеремета: речник МВС заявив, що "білоруські плівки" підтверджують основну версію слідства

Фото: Укрінформ

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) вважають, що записи 2012 року, на яких начебто білоруські спецслужби обговорюють плани на вбивство журналіста Павла Шеремета, відповідають версії слідства.

Про це заявив речник МВС Артем Шевченко у коментарі ВВС Україна.

"В обвинувальному акті чітко вказано, що їхні дії були спричинені іншими невстановленими особами. Безпосередньо на розгляд в суді (справи) це навряд чи вплине, тому що обвинуваченим інкримінується саме участь у виконанні цього злочину", – розповів він.

Шевченко додав, що ця інформація "підтверджує основну версію слідства, що обвинувачені діяли несамостійно, а виконували певний злочинний задум певних невстановлених осіб".

Адвокат однієї з фігурантів Юлії Кузьменко, Тарас Безпалий заявив Радіо Свободі, що переконаний, що будуть намагатися прив'язати обвинувачених до "білоруських плівок".

"На 100% переконаний що вони цього не зможуть зробити, але так само переконаний, що вони будуть це робити, тому що їм це потрібно прив'язати. Вони, фактично, не маючи доказів оголосили трьох поважних людей підозрюваними і тепер їм треба якось із цієї ситуації виходити", – зазначає Безпалий.

Захист планує звертатися до СБУ.

"Ми не бачили цих записів офіційно, це лише публікації в пресі, які ми не можемо використовувати. Наразі думаємо подавати заяву до Служби безпеки України, щоб відповідно це розслідувалося як теракт і забиралася ця справа від МВС до СБУ", – додав адвокат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: