fbpx
Сьогодні
15:19 03 Січ 2021

Велика Британія та Ізраїль лідирують у темпах вакцинації

Ізраїль та Великобританія стали країнами, які ввели найбільше доз вакцин на сьогодні, тоді як Франція та Нідерланди є одними з найбільш повільних країн.

Про це пише Euronews.

Великобританія була першою країною у світі, яка дозволила використовувати вакцину, розроблену компаніями Pfizer та BioNtech. Щеплення розпочали 8 грудня.

За словами міністра охорони здоров'я Метта Хенкока, до 1 січня 2021 року було введено більше одного мільйона доз вакцин.

Очікується, що темпи вакцинації швидко прискоряться 4 січня, оскільки друга вакцина – від AstraZeneca та Оксфордського університету – почне розповсюджуватися. На перший тиждень планується ввести близько 530 000 доз.

Оксфордська вакцина дешевша та легша для розгортання, оскільки її можна зберігати та транспортувати в звичайних холодильних умовах. Вакцину Pfizer потрібно підтримувати при -70 ° C.

Близько 1,1 мільйона ізраїльтян до 3 січня отримали першу дозу вакцини Pfizer / BioNtech, за словами міністра охорони здоров'я Юрія Ельдерштейна.

Це означає, що 12 відсотків із 8,9 мільйонів населення країни дали першу дозу.

"Це надзвичайне досягнення завдяки нашому медичному персоналу. Завдяки вам ми першими у світі забезпечили вакциною", – написав Елдерштайн у Twitter.

У Європейському Союзі Брюссель уклав угоди про попередню закупівлю з багатьма компаніями та забезпечив достатньо доз для вакцинації 450-мільйонного населення Союзу. Перша доставка вакцини державам-членам була здійснена 26 грудня. Кожній державі-члену будуть призначені дози залежно від чисельності їхньої популяції.

Очікується, що EMA дозволить використовувати вакцину Moderna 6 січня.

Наразі Данія має найвищий рівень вакцинації серед країн-членів ЄС. Понад 45,8 тис. з 5,8 мільйона жителів країни отримали щеплення до 2 січня.

Але в абсолютному вираженні Німеччина видала найбільше доз вакцин. За даними Інституту Роберта Кока, до 1 січня було вакциновано понад 188,5 тис. осіб.

На наступне місце виходять Хорватія та Португалія, за ними слідують Італія та Польща, які в даний час мають приблизно 0,13 дози вакцинації на 100 жителів.

Австрія, Болгарія та Румунія мають подібний рівень вакцинації. Бухарест доставив 13,2 тис., Відень 6 тис., а Софія 4739 доз.

Естонія щепила трохи менше 2,5 тис. осіб, що дало їй рівень вакцинації 0,2, що перевищує показник Греції та Фінляндії. Афіни та Гельсінкі ввели по 3001 та 1767 доз вакцин.

Уряд Франції критикують за повільний темп вакцинації: до 31 грудня першу дозу отримали лише 352 із 67 мільйонів людей, які отримали першу дозу.

Нідерланди розпочнуть кампанію вакцинації 8 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: