fbpx
Сьогодні
16:27 03 Січ 2021

У "Медичних закупівлях" заявили, що покладання на російську організацію з виготовлення вакцини є невіглаством

У державному підприємстві "Медичні закупівлі" вважають, що покладатись на державну російську організацію в умовах російської збройної агресії проти України в питанні забезпечення епідемічного благополуччя всієї країни – це невігластво.

Про це написав глава "Медичних закупівель" Арсен Жумаділов.

Він наголошує, що московський Інститут Гамалеї розпочав розробку над вакциною проти коронавірусу одним з останніх, але оголосив про успішне завершення другої фази випробувань першим влітку минулого року. "При цьому з третьої фази він досі не вийшов з оприлюдненими результатами", – додає Жумаділов.

Голова держпідприємства підкреслив, що в сегменті векторних вакцин, якою і є російська вакцина-кандидат, існує значна конкуренція.

"18 виробників по всьому світу знаходяться на тому чи іншому етапі розробки. Серед них є такі авторитетні гравці міжнародного фармацевтичного ринку, як AstraZeneca, Johnson & Johnson та інші. При цьому AstraZeneca вже має дозвіл на використання в низці країн включно із Великобританією", – стверджує Жумаділов.

Він підсумовує, що через наявність дешевших, ефективніших, надійніших вакцин, немає жодних раціональних підстав для замовлення "Спутник V".

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: